Lijst van ganzenverwerkers
Deze pagina is bedoeld voor jagers die een smakelijke manier zoeken om hun geschoten ganzen een goede bestemming te geven. Om hen te helpen is hieronder een overzicht opgenomen van diverse bedrijven en de mogelijkheden die zij bieden om voor jagers geschoten ganzen(vlees) te verwerken. Uiteraard kunnen ook consumenten hun voordeel doen met deze opsomming van bedrijven met een heerlijk, culinair wildassortiment.
Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend, neem altijd even contact op!
www.ganschanders.nl
Giessenburg, Zuid-Holland
info@ganschanders.nl
06-13284309
Fysieke winkel
Online bestellen (alleen per email)
Ganzenvlees laten verwerken
Ganzen in de veren brengen
Ganzen worden opgehaald (in overleg)
www.wolterspoelier.nl/
Harreveld Gelderland
info@wolterspoelier.nl
0544-371596
Fysieke winkel
Online bestellen
Ganzenvlees laten verwerken
Ganzen in de veren brengen
www.wildvanwild.nl
Loenersloot, Utrecht
info@wildvanwild.nl
06-12228281
Online bestellen
www.hetwildhuys.nl
Berkenwoude, Zuid-Holland
info@hetwildhuys.nl
0182-240040
Fysieke winkel
Online bestellen
www.jachtenambacht.nl/
Nieuwland, Zuid-Holland
jachtenambacht@gmail.com
06-28888287
Fysieke winkel
Online bestellen (alleen per email)
Ganzenvlees laten verwerken
https://www.rokerijlens.nl/
Cothen, utrecht
info@rokerijlens.nl
06-53698465
Fysieke winkel
Online bestellen
www.meestersinwild.nl
Kootwijkerbroek, Gelderland
info@meesterpoeliers.nl
06-52478379
Fysieke winkel
Online bestellen
Ganzenvlees laten verwerken
Ganzen in de veren brengen
Ganzen worden opgehaald (in overleg)
www.dewildeslager.nl
Groningen, Groningen
mail@dewildeslager.nl
tel: 0623885232
Fysieke winkel
Ganzenvlees laten verwerken
Ganzen in de veren brengen
www.ruig.nl
36 locaties in Nederland
info@ruig.nl
(0)118-490880
Fysieke winkel
Online bestellen
Bent u of kent u nog een bedrijf dat in dit overzicht mag? Meld u via onderstaand formulier!
Ganzencursus
Wil je een betere ganzenjager worden of meer weten over de ganzenjacht? Doe mee met deze cursus! Resultaat van de cursus is onder andere dat jagers effectiever worden in hun jachtveld, ganzenvlees goed wordt bestemd en weinig ganzen worden aangeschoten. Wat de cursus precies inhoudt en wat mensen ervan vonden, lees je hier. Tip: schrijf je in voor de nieuwsbrief over deze cursus.
Wat vinden de deelnemers van de ganzencursus?
Bijzonder leerzaam
Bijzonder leerzaam
Beoordevol informatie
Zeer aanbevelenswaardig! Deze cursus zit boordevol informatie. Van voorbereiding, uitvoering tot afzet van vlees. Ook voor een redelijk ervaren ganzenjager als ik met 25 aktes nog steeds zeer leerzaam. Reinier loopt over van parate kennis en weet dat op een aangename manier over te brengen.
Met het effectief beperken van ganzenschade kunnen jagers een duidelijke meerwaarde laten zien aan samenleving en boeren. Zeer zinvol dus en goed dat deze cursus op grotere schaal wordt aangeboden.
Heerlijk dagje met creatieve leermomenten!
‘Ganzencursus’ is een beetje een saaie vlag voor een dynamisch, veelzijdig schip (jacht?). Maar duidelijk en to the point.
Reinier etaleert zijn scherpe observatie talent, zijn opmerkingsvermogen, zijn creativiteit, zijn onderzoekingsdrang en zijn elan om vooruit te komen. En hij geniet er zichtbaar van om alles uit de kast te trekken om ons te ‘helpen’ ook vooruit te komen. Of beter. Natuurlijk ontbreken zijn suggesties voor slimme communicatie met omwonenden en publiek niet.
Kortom, een aanrader voor iedereen die kansen zoekt en leergierig is. Ik heb ervan genoten.
Eye-opener
Reinier prikkelt je om op een enthousiaste manier ganzen te bejagen en verbinding te zoeken om de jacht positief uit te dragen.
Tips die tijdens de workshop gegeven worden zijn een eye-opener!
In één woord: Geweldig
Ik ben vanmorgen op 21 juni bij Reinier geweest en heb veel geleerd, verder: een buitengewoon goede les met heldere Powerpoint presentatie.
De lesgever is een man uit de praktijk met een heldere, enthousiaste manier van lesgeven. Alles komt ter sprake, van jachthut – lokkers – en houding ten opzichte van beheer en omgeving. Ook hebben we genoten van de lunch, natuurlijk: gans.
Reinier – bedankt en succes met de verdere gang door Nederland met deze cursus.