Het overzicht met ganzenverwerkers in Nederland is aangevuld met Wolters Poeliers in Harreveld. Wolters Poelier is een veelzijdig bedrijf. Zij levert aan andere poeliers, slagerijen, instellingen, horeca en particulieren. Voor de particulieren zijn zij op diverse markten in de Achterhoek aanwezig en is er een winkel. Naast kipproducten zijn wij gespecialiseerd in Achterhoeks wild, waaronder wilde ganzen.
Waarom een overzicht van ganzenverwerkers?
Deze pagina is bedoeld voor jagers die een smakelijke manier zoeken om hun geschoten ganzen een goede bestemming te geven. Om hen te helpen is hieronder een overzicht opgenomen van diverse bedrijven en de mogelijkheden die zij bieden om voor jagers geschoten ganzen(vlees) te verwerken. Uiteraard kunnen ook consumenten hun voordeel doen met deze opsomming van bedrijven met een heerlijk, culinair wildassortiment.
Aanbod van ganzenvlees
Nederlandse jagers schieten heel veel ganzen, vaak veel meer dan zij zelf kunnen opeten met hun gezin. Het optimaal benutten van vlees van wilde ganzen is vastgelegd in de gedragscode van de Nederlandse jagers en het allerbeste PR-instrument van de moderne jager. Helaas wordt echter nog steeds veel ganzenvlees weggegooid of worden ganzen beperkt geoogst omdat de jagers er geen weg mee weten. Daarom wordt tijdens de ganzencursus veel aandacht besteed aan het afzetten, vermarkten en verkopen van het heerlijke vlees van wilde ganzen. jagers die willen blijven jagen maken hier serieus werk van en de ganzencursus helpt ze daarbij.
Vraag naar ganzenvlees
De Nederlander wil graag weten waar zijn of haar voedsel vandaan komt. Geplaagd door een aantal vleescrises en geprikkeld door de hang naar traditie en authenticiteit is Nederlands wild een gewaardeerd product bij de Nederlander. Daar komt bij dat men vanwege dierenwelzijn en gezondheidsoverwegingen minder, maar kwalitatief beter vlees wil eten. Van de landbouw vragen we steeds minder emissies, minder dieren, minder ingrepen: dan moeten we er vooral voor gaan zorgen dat we allereerst het vlees van wilde ganzen optimaal gaan benutten. Bent u op zoek naar een jager bij u in de buurt om het meest duurzame stukje vlees te kopen? Kijk dan eens op Wild op de Kaart!
Ganzencursus
Wil je een betere ganzenjager worden of meer weten over de ganzenjacht? Doe mee met deze cursus! Resultaat van de cursus is onder andere dat jagers effectiever worden in hun jachtveld, ganzenvlees goed wordt bestemd en weinig ganzen worden aangeschoten. Wat de cursus precies inhoudt en wat mensen ervan vonden, lees je hier. Tip: schrijf je in voor de nieuwsbrief over deze cursus.