Nu de Nederlandse jager steeds vaker ganzen op zijn of haar tableau heeft wordt de uitdaging van het culinair verwerken van het ganzenvlees steeds belangrijker. Als jagers er in slagen om hun buit consequent lekker te verwerken dan winnen zij de harten van de Nederlanders. Want, liefde gaat door de maag!

Een goede manier om in één slag veel ganzenvlees te verwerken is het maken van worst, een prachtig ambacht dat ware culinaire kunstwerkjes op kan leveren. Hoogste tijd om een wedstrijd uit te schrijven, het OPEN NK ganzenworst op 23 mei 2025 te Linschoten.

Smaakvol

Wij, Reinier Enzerink en Chiel Lankveld, vinden het als ganzenfanaten hoog tijd om zo snel mogelijk smaakvolle ideeën op tafel en in de schijnwerpers te krijgen. De worsten worden beoordeeld op:

  • Uiterlijk/presentatie
  • Samenstelling
  • Consistentie
  • Smaak

Chiel Lankveld licht zijn initiatief toe:

“Het culinair inzetten van wild is 1 van de mooiste dingen van de jacht. Juist doordat we op verzoek van de provincies steeds meer ganzen dienen te schieten is het goed om culinaire ideeën met elkaar uit te wisselen, een wedstrijd is daar een leuke vorm voor. Over smaak valt niet te twisten, maar het is wel leuk om elkaar eens langs de meetlat te houden en iemand eer van zijn/haar werk te geven voor zijn of haar grillworst, droge worst of vrije inzending.”

Categorieën: Ganzencursus