Inschrijven kan nog t/m zondag 18 mei, doet u ook mee?
Op 23 mei 2025 vindt in Linschoten het OPEN NK Ganzenworst plaats. Dit evenement is een initiatief van twee ganzenliefhebbers die jagers en andere culinaire enthousiastelingen uitdagen om ganzenvlees op creatieve en smaakvolle manieren te verwerken. Het doel is om te laten zien dat ganzenvlees een culinaire verrijking kan zijn en om het draagvlak voor de jacht te vergroten.
Het maken van ganzenworst biedt een efficiënte manier om relatief veel vlees te verwerken en geeft de kans om culinaire hoogstandjes te creëren.
3 categorieën
De wedstrijd kent drie categorieën: grillworst, droge worst en een vrije inzending (mag ook worst zijn zoals een rookworst, maar ook biltong, jerky of een andere lekkernij). Binnen elke categorie wordt een winnaar gekozen. Uit deze drie categoriewinnaars wordt vervolgens één algehele winnaar bepaald die de NK-wisselbeker ontvangt en deze een jaar lang mag houden. Uiteraard wordt er van deze dag een mooi verslag in De jager gemaakt.

“Het NK Ganzenworst is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een prachtige kans om ambacht, duurzaamheid en creativiteit samen te brengen – precies waar wij ik als chef en SVH Meesterkok van Restaurant de Burgemeester* voor sta.”
Sander Spruijt
“Een gans is een kans! De wilde gans is één van de rijkdommen die de Nederlandse natuur in overvloed te bieden heeft. En het NK ganzenworst laat zien wat voor heerlijks daar allemaal van te maken is!”
Laurens Hoedemaker
